Antiallergenizálás

Mielőtt beszélnénk a csomagról, ejtsünk pár gondolatot az allergiáról.

Becslések szerint 400 millió ember allergiás ma a világon, tehát az allergiát joggal nevezhetjük mára népbetegségnek. A WHO szerint 2025-re a világ lakosainak 50%-a lesz allergiás. Előrejelzések szerint tehát világszinten, így Magyarországon is egyre nagyobb az allergiás betegek száma és várhatóan a diagnosztizált allergiák is egyre súlyosabbak lesznek. Arra a kérdésre, hogy pontosan hány allergiás beteg van ma Magyarországon, nem adható biztos válasz, de az allergiás betegek száma valószínűleg mára jóval túllépte a 2 millió főt. Egy felnőtt légzésszáma 12-16/perc, míg egy csecsemőé 35/perc. Ráadásul a csecsemők és kisgyermekek tüdeje még fejlődik. Mindezek miatt a légszennyező anyagok belélegzésének hatása az ő esetükben hatványozottabban és tartósan károsíthatja a légutakat és a tüdőt. Statisztikák szerint 1g porban akár 200 poratka is élhet. A porallergiát valójában nem a házi por, de még csak nem is a poratka, hanem annak mikroszkopikus méretűre töredezett, beszáradt, a levegőben szálló ürüléke okozza.

Joggal teheted fel a kérdést, hogy akkor mi a megoldás? Bizonyított tény, hogy a házban található szőnyegek-kárpitok a legporfogóbb kiegészítők, így ezeket vesszük górcső alá. Teljes allergénmentesítést, szakszóval antiallergenizálást minden esetben egy mindent átfogó portalanítással kell kezdenünk, ideértve az összes szekrényt, polcot, legapróbb mütyüröket.  Ezután veszi kezdetét a látványos munka, a Vivenso porszívózás.  A Vivenso egyedülálló vízszűréses + szeparációs technológiát alkalmaz, mely kiszűri a levegőből az allergiát keltő szilárd és légnemű szennyeződéseket is, az 5 mikron felettieket 100%-ban az 5 mikron alatti méretűeket 99,96%-ban.

  • Háziporatka: 50-500 mikron,
  • Háziporatka ürüléke: 10-50 mikron
  • Nyírpollen: 19 - 22 mikron
  • Fűpollen: 20 - 40 mikron
  • Csalánfélék: 13 - 15 mikron
  • Parlagfűfélék: 17 - 18 mikron

Minden szőnyeget, matracot, kárpitozott felületet egy speciális hengerkefével porszívózunk ki, ami nem csak a felületről, hanem a szövet belsejéből is eltávolítja a poratkát és annak ürülékét. A következő lépcső az allergénmentes otthonhoz a gőzfertőtlenítés. A 145 fokra felmelegített gőzzel minden textil felületet lefertőtlenítünk és ha akár csak 1 poratka is megmaradt, annak is búcsút inthetünk. Utolsó lépés a gőzfeltörlés, melynek következtében minden járólap, parketta, PVC felület részesül a fertőtlenítésben. 

Szoktuk javasolni a „szeánsz” közben az eukaliptusz terápiát, amit grátiszba adunk. Mire jó az eukaliptusz? Poratka allergiában szenvedőknek kiemelten ajánlott a poratkaölő hatása miatt. 


Ha szeretné igénybevenni szolgáltatásunkat, kérjen árajánlatot a gombra kattintva.
Árajánlatkérés