rólunk

Allergiában szenved?

Ezzel nincs egyedül! Viszont tehet ellene!

Nagy Attila vagyok a BioCleaning tulajdonosa. Gyerekkorom óta szenvedek jómagam is allergiás tünetektől. Ha már óvodában is porszívó volt a jelem, és még allergiás is vagyok, miért ne hozzak létre egy Antiallergenizálással foglalkozó vállalkozást?

Mi is az alapelvünk?

Olyan tisztítási rendszert állítottunk össze, hogy a folyamat során minél kisebb legyen az Ökológiai lábnyomunk.

Ez mit takar a valóságban?

A folyamat során csak olyan anyagokat használunk, amelyek a természetben előfordulnak. De mit is használ a természet tisztításra? A vizet és annak különböző formáit, pl.: az eső, a jég, a hó, a zúzmara, a dér.
Akkor mi miért használjunk mást, ha ez a természetnek már évmilliók óta bevált?

A bejelentkezéstől kezdve a munkafolyamatokon át a számlázásig nem használunk papírt. Nincs műanyag hulladékunk.Munkánk során nem használunk hagyományos értelemben vett vegyszereket, csak 100%-ig természetes alapanyagból előállított, allergénmentes tisztítószereket, ezekből is a lehető legminimálisabbat.

Természetes alapanyagok
BioCleaning logo
Környezetbarát termékek
Környezetünk védelme
Vivenso lég- és helyiségtisztító berendezés

Vivenso lég- és helyiségtisztító berendezés:

Levegőtisztító és takarító készülék energiatakarékos, multifunkcionális, környezetbarát berendezés, melynek az egészségmegőrzésben is jelentős szerepe van.

A Vivenso egyedülálló vízszűréses + szeparációs technológiát alkalmaz, mely kiszűri a levegőből az allergiát keltő szilárd és légnemű szennyeződéseket is.

Az 5 mikron felettieket 100%-ban az 5 mikron alatti méretűeket 99,96%-ban.
Háziporatka: 50-500 mikron,
Háziporatka ürüléke: 10-50 mikron
Nyírpollen: 19 - 22 mikron
Fűpollen: 20 - 40 mikron
Csalánfélék: 13 - 15 mikron
Parlagfűfélék: 17 - 18 mikron

Porszívózással egybekötött só/barlangterápia?

Nálunk az is van. De ez mit takar magában? A Vivenso víztartályába Holt tengeri sót adunk, majd a porszívózás közben a sós pára fertőtleníti/allergénmentesíti a helyiséget. Így a végeredmény egy tökéletesen tiszta helyiség. Az allergiás tünetek kezelése mellett kiváló kezelés ekcémás betegek, légúti betegek számára.

Aromaterápia takarítás közben?

Szintén fellelhető a kínálatunkban. A porszívózás megkezdése előtt a tartályban lévő vízbe az Ön által kiválasztott illóolajból cseppentünk, majd porszívózás közben kellemes illattal tölti meg a helyiséget.

Az alábbi illatok érhetőek el:

  • Citrom
  • Eukaliptusz (poratka allergiában szenvedők számára ajánlott, az eukaliptusz poratka ölő hatása miatt)
  • Levendula
  • Menta
  • Narancs

Gőzporszívó:

A Kärcher csúcskészüléke segítségével szőnyegek, kárpitok, hidegburkolatok tökéletes fertőtlenítését lehet elvégezni 0% hozzáadott tisztítószer nélkül, vagyis semmit mást nem használunk, mint a 175 Co-ra felhevített gőzt, melyet 12 bar nyomással juttatunk a felületre és ezt egyidejűleg vissza is szívjuk. Ezen hőmérsékleten elpusztul minden vírus, gomba, vírus, baktérium, atka és csíra, ezen felül tökéletes zsíroldó hatása van. A folyamat végén 99,9%-ban steril felületet kapunk.

Kärcher gőzporszívó kárpitok, szőnyeg tisztításához
Poratka kiütések
Poratka okozta kiütések
Poratka

Allergénmentes:

Becslések szerint 400 millió ember allergiás ma a világon, tehát az allergiát joggal nevezhetjük mára népbetegségnek. A WHO szerint 2025-re a világ lakosainak 50%-a lesz allergiás.

Előrejelzések szerint tehát világszinten, így Magyarországon is egyre nagyobb az allergiás betegek száma és várhatóan a diagnosztizált allergiák is egyre súlyosabbak lesznek.

Arra a kérdésre, hogy pontosan hány allergiás beteg van ma Magyarországon, nem adható biztos válasz, de az allergiás betegek száma valószínűleg mára jóval túllépte a 2 millió főt.

Egy felnőtt légzésszáma 12-16/perc, míg egy csecsemőé 35/perc. Ráadásul a csecsemők és kisgyermekek tüdeje még fejlődik. Mindezek miatt a légszennyező anyagok belélegzésének hatása az ő esetükben hatványozottabban és tartósan károsíthatja a légutakat és a tüdőt.

Statisztikák szerint 1g porban akár 200 poratka is élhet. A porallergiát valójában nem a házi por, de még csak nem is a poratka, hanem annak mikroszkopikus méretűre töredezett, beszáradt, a levegőben szálló ürüléke okozza.