Az ablaktisztítás farkastörvényei

Az ablaktisztítás farkastörvényei

Valljuk be őszintén, a házimunkák közül az egyik leggyűlöletesebb az ablaktisztítás, ezzel bizonyára mindenki így van. Egyre csak halogatjuk, majd mikor már az összes évszak összes szennyeződése rárakódott az ablakunkra, akkor nagy nehezen rászánjuk magunkat.

Hab a tortán, hogy amikor készen vagyunk, akkor szembesülünk azzal, hogy szinte felesleges munkát végeztünk, foltok, cseppek maradtak az üvegen a száradás után.

A következőkben leírjuk, hogy melyek azok a területek, amelyekre az ablaktisztításnál érdemes odafigyelni, hogy a végeredmény optimális legyen.

Az ablaktisztítás és a kedvező időjárás

Költözés vagy felújítás után mindenképpen, de ettől függetlenül évente érdemes legalább kétszer ablakot pucolni. Ha ennél ritkábban szánjuk rá magunkat, akkor már nehezebb dolgunk lesz a makacsabb szennyeződésekkel. A legideálisabb a tavaszi és őszi felhősebb időszak, amikor eléggé kellemes a napközbeni hőmérséklet ahhoz, hogy nyitva hagyjuk akár hosszabb időre is az ablakot, de már ne fagyjunk meg. A napsütéses órákat, a forróságot kerüljük, mert akkor a mosószeres, még nem tiszta víz hamar rászárad az üvegre és foltot hagy.

Eszközök beszerzése ablaktisztításhoz

Ha eldöntöttük, hogy végre nekiállunk ablakot pucolni, akkor össze kell szedni a szükséges hozzávalókat. Ezek pedig a következők:

  • mikroszálas törlőkendő, szivacs vagy gumilehúzó
  • mosogatószer vagy ablaktisztító folyadék
  • ecetes víz
  • mobiltelefon fejhallgatóval
  • néhány segítő kéz begyűjtése

A fejhallgató segítségünkre lehet abban, hogy ez a cseppet sem rövid munkafolyamat gyorsabban teljen. Válasszuk ki kedvenc zenéinket, és még akár dalra is fakadhatunk, táncra is perdülhetünk.

Minden munka könnyebben és gyorsabban zajlik, ha többen együtt csináljuk. Érdemes a családtagokat megkérdezni, hogy ki szállna be egy ablakpucolásba és elképedve fogjuk látni, hogy annak a gyereknek, amelyik korábban bojkottált mindent segítségnyújtást, az ablaktisztítás lesz a kedvenc házimunkája.

Szisztematikus haladás

Nem mindegy, mivel kezdjük az ablaktisztítást. Érdemes először levenni vagy elkötni a függönyöket, lesöpörni az ablakpárkányt. Ezt követően az ablakkeret külső és belső részeit kell letisztítani. Az ablaküveg felületének tisztítását mindig fentről lefelé kezdjük el, elkerülve így a megtisztított részek újraszennyeződését.

Először mosószeres vagy ecetes vízzel a koszttól kell az üvegfelületet megszabadítani. Ezt követően jöhet a vizes lemosás, akár többször is, majd a folyamat legvégén a fényesítés egy mikroszálas kendővel, hogy ne maradjanak foltok.

Környezetbarát megoldások

Napjainkban már igen sokat tehetünk annak érdekében, hogy minél kisebb ökológiai lábnyom maradjon utánunk. Kezdve onnan, hogy minél kevesebb vizet használunk el az ablaktisztítás során. A mosogatószer kiválasztásánál olyat válasszunk, amely nem tartalmaz a környezetre ártalmas anyagokat. Cégünk teljesen papírmentesen működik és olyan kezelőszereket alkalmazunk, amelyek speciális technológiával készültek, környezetbarátak és a legmagasabb minőséget képviselik.

A fentiek során láthatjuk és otthon tapasztalhatjuk, hogy az ablakpucolás bizony még mindig egy macerás folyamat, amit szívesen kihagynánk a házimunkák sorából egy nagytakarítás alkalmával. Erre is megvan a lehetőség.

Válasszunk egy takarítócéget, aki az ablaktisztításban is nagymester. A BioCleaning csapatának célja, hogy allergiások számára is a lehető legnagyobb mértékben megkönnyítse a nagytakarítások folyamatát, csökkentse az allergiás reakciókat az otthonokban. Tesszük ezt a környezetkímélő megoldásokkal, vegyszermentes, környezetbarát technológiák alkalmazásával.