Minden, amit a porszívókról tudni érdemes.

Minden, amit a porszívókról tudni érdemes.

Ha porszívózásról van szó, szinte mindenkinek a szombat délelőtti kötelező program jut eszébe, a takarítás. Ez azonban csak egy apró szelet a porszívózás világából. Hogy milyen fajta porszívók léteznek, illetve melyiket, mire lehet használni? A cikkben mindenre választ kapsz. 


A porszívókat többféle szempont szerint lehet osztályozni:

  • háztartási vagy ipari,

  • száraz porszívó vagy száraz-nedves,

  • kemény, rugalmas vagy textil felületen használható,

  • akkumulátorról vagy hálózatról működtettető.

És ezt lehetne még fokozni, különböző finomságú porok szűrése szerint, porzsákos vagy porzsák nélküli és így tovább. 

Mi 4 különböző fajta porszívót használunk, amit nap mint nap láthattok nálunk munka közben. Nézzük sorban őket. 

  1. Vivenso: ez a porszívó nélkülözhetetlen eszköz kárpittisztítások során. Hogy miért?

Ennek a porszívónak a különlegessége, hogy vízben köti meg a felszívott szennyeződést, így 0 károsanyag kibocsájtással rendelkezik, ami azt jelenti, hogy nem kell bele porzsákot tenni, nincsenek szűrőbetétek, amiket rendszeres időközönként cserélni kellene. Elektromos hajtású kézi hengerkeféjének köszönhetően nem csak a hajszálakat, szöszöket gyűjti össze, hanem a kárpitok mélyéről is kiütögeti a poratkákat, a finomport. Allergiások számára kiváló opció akár a napi takarításhoz is.

  1. Viper LSU 255 száraz-nedves porszívó.

A gép nem csak száraz szennyeződések felszívására alkalmas, hanem vízszívásra is. 55 literes tartálykapacitással rendelkezik, nagyobb felületek tisztításánál használjuk, valamint Space Vac porszívózásnál őt vetjük be, nagy szívóereje miatt. A gép különlegessége, hogy 2 szívómotor található benne, amit egymástól külön-külön is lehet működtetni. Egyetlen hátránya, hogy fém tartállyal és szívócsővel rendelkezik, így savas tisztítószert felszívni nem lehet vele, mert korrodálódik.

  1. I-Vac 30 UR hengerkefés porszívó:

Szakmai berkekben azt szoktuk mondani, hogy aki nem hengerkefés géppel porszívóz szőnyeget az más elvetemültségre is képes. Ennek megfelelően a BioCleaning csapata kizárólag hengerkefés géppel porszívóz szőnyeget. A porszívó különlegessége, hogy a fejegységben található egy elektromos motor által hajtott kefe, amivel maradéktalanul össze a lehet szedni a szőnyegbe ragadt hajszálakat, kutya/macska szőrt. Nélkülözhetetlen eszköz a szőnyegtisztítások alkalmával, valamint a szárazporos szőnyegtisztításnál. Ha szőnyegpadló tisztítást kértek, biztos látni fogjátok nálunk. 

  1. Nilfisk VP 300 HEPA száraz porszívó 

Napi takarítások elengedhetetlen eszköze. Kiváló tulajdonsága, hogy rendkívül csendes, éppen ezért a nyaralók, apartmanok porszívózását ezzel végezzük, így nem zavarjuk a pihenni vágyókat. HEPA szűrőjének köszönhetően visszatartja az összes részecske 99,97%-át, akár 0,3 mikronig. 


Porszívó vásárlása

Az előzőkben bemutattuk, hogy a BioCleaningnél milyen porszívókat használunk, illetve melyiket mire használjuk. Viszont korántsem biztos, hogy neked is ugyan ezekre van szükséged. De mire érdemes figyelni porszívó választásakor?

  • Először is gondold végig mire és milyen gyakran fogod használni? Ha napi több órát fogod használni, érdemes egy ipari porszívót beszerezned, ezek úgy vannak kialakítva, hogy akár a napi 8 órás munkát is bírják, míg egy háztartási porszívó csak 25-30 percet bír. 
  • Nézd meg milyen tartozékok járnak hozzá. Ez lehet léghajtásos hengerkefe, ecsetkefe, bútorfej, résszívó, radiátor tisztító kefe, illetve padló adapter. Ha sokat fogod használni, érdemes nagy tárolókapacitással rendelkező porszívót beszerezni. 
  • Ha porzsákos gépet választasz, ne felejts el tartalék porzsákokat beszerezni. Papírzsákot kirázni, majd újra a gépbe tenni nem ajánlatos, ugyanis a rázás következtében a porzsák megsérülhet és használat közben a motorba juthat a por, ami tönkre teheti azt. 
  • Tartalék szűrőket se felejts el venni, ha hirtelen ki kell cserélni. 

Amennyiben szeretnéd, hogy nálad is profi takarítócsapat dolgozzon, a linkre kattintva kérj ajánlatot még ma, és küldjük az egyedi ajánlatot. 

https://biocleaning.hu/kapcsolat