Felújítás utáni takarítás - tippek, hogyan menjen könnyebben!

Felújítás utáni takarítás - tippek, hogyan menjen könnyebben!

Ebben a cikkben a felújítás utáni takarítás a téma. Egy lakás, egy ház vagy csak bizonyos részek felújítása már önmagában nagy terhet ró mindenkire. Legyen szó csak egy festésről vagy ablakcseréről, a mindennapos használatban lévő holmikat el kell pakolni, a bútorokat el kell tolni, szabad utat kell engedni a felújítást végző szakembereknek.

Hetekig, akár hónapokig kell kerülgetni őket, és a legrosszabb az egészben, hogy nem lehetünk biztosak benne, hogy a kért feladatokat elvégzik a megadott határidőre.

És ha végre elérkezett a nap, amikor kivonul a brigád az otthonunkból, legszívesebben ordítanánk, hogy milyen kosszal és rendetlenséggel járt a munka. Ekkor jön a neheze, a felújítás utáni nagytakarítás.

Készüljünk rá!

Bármennyire is nyakig vagyunk a felújításra való készülődésben, mindenképpen szánnunk kell arra időt, hogy lefedjük a szegőléceket, letakarjuk a parkettát, a hidegburkolatokat, leragasszuk a kapcsolókat, bordűröket, így megvédve őket a felesleges festékcseppektől. Hiszen még ha vízbázisú festékkel is van dolgunk, azt sem egyszerű lemosni. Előfordulhat, hogy száradás után újra kifehéredik. Persze lehet, hogy szerencsések vagyunk és olyan szakembergárda vonul ki, aki ezt megcsinálja helyettünk.

Próbáljuk meg elkerülni, hogy azokba a helyiségekbe, ahol épp nincs felfordulás, ne nagyon menjünk be, így nem visszük át máshová a port. Tegyünk rongyokat, törölközőket az ajtók elé, így megakadályozva a szennyeződés átjutását. Gondolkodjunk előre és amit nem muszáj, ne koszoljunk össze!

Szépen, sorjában

Ha csak egy adott helyiség felújításáról volt szó, akkor egy fokkal könnyebb dolgunk van, mert azzal a területtel kell kezdenünk, ahol a renoválást végezték. Viszont mindenhol el kell tüntetni a festéknyomokat, minden apróságot le kell törölni, ki kell az egész lakást porszívózni, mindenhol fel kell mosni és ez még csak a kezdet.. Ha egy egész lakás felújításáról van szó, bizony el kell gondolkodnunk, hogy mivel is kezdjük a takarítást a munkálatok befejeztével.

Készítsünk először listát, priorizáljuk a helyiségeket, a szóba jöhető feladatokat. Érdemes először azzal a helyiséggel kezdeni, amely a leggyakrabban használt, például a fürdőszoba, majd a hálószoba, konyha és végül a nappali és egyéb helyiségek. Mindig haladjunk fentről lefelé, jobbról balra, így elkerülhetjük, hogy a már kitakarított felületek újra beporosodjanak.

Ha a fürdőszobában burkolatcsere is történt, akkor a csempére vagy járólapra ráragadt fuga eltávolítása meglehetősen nehéz feladat és óvatosan kell végezni, nehogy a csempék közötti fugát is eltávolítsuk.

Kérjünk segítséget a felújítás utáni takarítás elvégzéséhez!

Egy nagyobb lakásfelújítás után előfordulhat, hogy a keletkezett kosz mennyisége meghaladja a teljesítőképességünket. No nem azért, mert nem értünk hozzá, hanem lehet, hogy az adott szennyezettség mértéke már speciális felszerelést igényel.

Általában a felújítást végző szakemberek nem figyelnek oda arra, hogy a szennyeződések könnyen eltávolíthatóak legyenek, így rendszeresen olyan mennyiségű piszkot hagynak maguk után, aminek eltüntetése rengeteg időt és energiát igényelne. Könnyítsd meg a saját életedet azzal, hogy másra bízod ezt az embert próbáló feladatot! Ráadásul a Biocleaning takarítócégnél mi figyelembe vesszük, ha allergiás vagy, és olyan speciális kezelőszereket használunk, amit nem kapsz meg semmilyen sarki boltban.

Cégünk a takarítási munkákhoz nem használ se papírt, se új műanyag termékeket, hanem kizárólag ökoanyagokat. Igény esetén fertőtlenítő takarítással is foglalkozunk. Az ajánlattételhez kérd ingyenes felmérő konzultációnkat!

Egy jó tanács: a felújítási munkálatokat sem egy héttel előtte tervezed. Ha nagyjából tudod, mikor végeznek a szakemberek, előtte legkésőbb 2 héttel tanácsos időpontot kérni.