Ne egyedül bajlódjunk a kültéri járólap tisztításával!

Ne egyedül bajlódjunk a kültéri járólap tisztításával!

Ha végre megengedi az időjárás, hogy egyre több időt töltsünk kint a szabadban, óhatatlanul is szembesülünk vele, hogy bizony az elmúlt telet is megsínylette a kertünk, neki kell állnunk a kültéri járólap tisztításának! Ráadásul, ha már előtte sem volt megfelelően és szakszerűen gondozva, és ha éppenséggel még építkezés is zajlott közben, akkor el kell azon gondolkoznunk, hogyan tudunk ismét az eredetihez hasonló állapotokat varázsolni.


Hogyan fogjunk hozzá a kültéri járólap tisztításához?

Minden, a kültérben megtalálható felület, úgy mint a különböző térkövek, a kültéri járólapok elsősorban az időjárás viszontagságainak vannak kitéve. Természetesen nem mindegy, hogy a mindennapos használat mit takar, egy többtagú család jár-kel rajta folyamatosan, vagy netán egy építőipari kisvállalkozás munkatársai és gépei veszik igénybe a területet.

Bármelyik esettel van dolgunk, az az egy biztos, hogy a betérő járókelő vagy vendég, de akár maga a családtag számára sem túl bizalomgerjesztő látvány egy piszkos, gazzal benőtt vagy festékes burkolat. A tisztításhoz és takarításhoz, ahogy telik az idő, egyre nehezebben fogunk hozzá, pedig tudnunk kell, hogy már mindenfajta takarításhoz, akár beltéri, akár kültéri járólap szennyeződéseinek eltüntetéséhez van segítségünk!


A kültéri járólap szennyeződései

Az időjárás viszontagságai mellett megkülönböztetünk többféle környezeti hatást, amely maga után vonja a kültéri járólapok tisztítását. Létezik az úgynevezett biológiai szennyeződés, amely egy természetes folyamat. Idővel a járdát, járólapokat, kerítés talapzatát, ház oldalát benövi a gaz, elszaporodnak a gyomnövények és más fűfélék, előfordulhat akár algásodás, mohásodás.

Ha egy természetközeli helyen található a ház, könnyen lehet, hogy madárürülékkel is találkozunk, főleg, ha a kismadarak fészket is építenek az eresz alá vagy a házfal oldalába. Ha a házhoz garázs is tartozik és napi szinten zajlik autóforgalom a járólapok közelében, akkor bizony előfordulhatnak kerék- vagy guminyomok, kormos, olajos elszíneződések.

A kültéri járólapokon akár még só is kiválhat különböző kémiai reakciók hatására. Kerülhet még rá cement, festék, vakolat, de bármilyen ragasztó. Ember legyen a talpán, aki ezek után nekiáll súrolni a járólapot.

Általában naponta vagy hetente többször is felmossa az ember a beltéri járólapokat. Fog egy vödör mosószeres vizet egy kefét és nekiáll súrolni. De ez még egy jó kondícióban lévő embert is próbára tesz. Egyrészt hosszú ideig tartó nehéz fizikai munkáról van szó, másrészt a térdünk, derekunk is megsínyli a folyamatot. Hát még, ha kültéri járólap megtisztításáról van szó!


Ne felejtsük a környezetbarát szempontokat!

Azontúl, hogy figyelni kell arra, mely szennyeződéseket mivel lehet eltávolítani, napjainkra már nem pusztán hóbort a környezettudatossági szempontok takarításba való beépítése.

A Biocleaning takarítócégnél munkatársaink olyan kezelőszereket használnak, amelyeket nem lehet megtalálni akármelyik sarki kisboltban. Ráadásul teljesen papírmentesen dolgozunk, nem használunk új műanyagokat sem! Takarításaink során figyelembe vesszük az allergiásokat is! Olyan vegyszermentes megoldásokat vezettünk be, mint például a melegvizes magasnyomású tisztítás, melynek következtében 100%ban elhagyhatjuk a tisztítószerek használatát. 

Környezetbarát szolgáltatásainkkal nemcsak a kültéri járólapokat, hanem bármilyen beltéri helyiséget makulátlan tisztaságúvá varázsolunk. Ha további kérdéseid merülnek fel, bátran vedd fel a kapcsolatot cégünkkel!