Szőnyegtisztítás

Vitán felül áll, hogy a szőnyegeink a helyiség ékessége, akár az otthonunkról vagy irodánkról legyen szó. Ennek ellenére belegondoltál már mennyire kíméletlenül bánsz a szőnyegeddel? Nap mint nap végig mész rajta a cipőddel, aminek a talpa kész baktériumtanya, nem beszélve a szennyeződésekről. Amiket házikedvenced művel vele például megrágja, rajta eszik, vagy rávizel abban sincs köszönet. 

Ahhoz, hogy sokáig gyönyörködhessünk szőnyegeinkben, elengedhetetlen a rendszeres tisztítás és ehhez közel sem elegendő a rendszeres porszívózás, bármennyire jó porszívód is van. Akkor mi a megoldás? Egy alapos szőnyegtisztítás, mélytisztítás megoldja a problémákat. 

Hogy zajlik a szőnyegtisztítás?

Első lépésként mélyporszívózást végzünk el, aminek következtében eltávolítunk minden szilárd szennyeződést a szőnyegedből, legyen az hajszál, por vagy éppen kutya/macska szőr. 

Második lépésként vizezünk. 

Harmadik lépés során felvisszük a munkaoldatot.

Negyedik lépésben egy egytárcsás súrológéppel bedolgozzuk a munkaoldatot a szőnyegbe, ezzel keresztmetszetében, szálmélységig megtisztul a szőnyeg. Ugyan ezt az eljárást megismételjük a hátoldalon. 

Ötödik lépésként, szennyezettségtől függően, a korábbi folyamatot megismételjük.

Hatodik lépés az öblítés. 

Hetedik a víz kiszívása a szőnyegből.

Nyolcadik, utolsó lépés pedig a szárítás. 

Ez háztartási körülmények között és háztartási gépekkel nem elvégezhető folyamat. 

Kapcsolódó kérdések

Ezt az időtartam attól is függ, hogy mennyire van igénybevéve a szőnyeg, van-e háziállat, illetve van-e kisgyerek. Ha kisgyermek is van a családban, valamint, ha a házikedvenced is bent tartózkodik akkor ajánlott félévente kitisztíttatni. Ha ritkábban van igénybevéve akkor elegendő az évi egy tisztítás.

Minden esetben elszállítjuk a szőnyeget és a telephelyen tisztítjuk. Kivételt képez ez alól a szőnyegpadló tisztítása, amit helyben végzünk el.

Ezt nagyban befolyásolja a szőnyeged szennyezettsége, típusa valamint a nagysága. 1800 ft/négyzetmétertől 2650 ft/négyzetméterig tisztítunk.

Természetesen.

Minden esetben ÁFÁ-s számlát állítunk ki. Ezt e-mail formájában kapod meg.

Kártyás fizetés nem lehetséges, kizárólag készpénzzel vagy helyszíni átutalással.