Szőnyegtisztítás

Vitán felül áll, hogy a szőnyegeink a helyiség ékessége, akár az otthonunkról vagy irodánkról legyen szó. Ennek ellenére belegondoltál már mennyire kíméletlenül bánsz a szőnyegeddel? Nap mint nap végig mész rajta a cipőddel, aminek a talpa kész baktériumtanya, nem beszélve a szennyeződésekről. Amiket házikedvenced művel vele például megrágja, rajta eszik, vagy rávizel abban sincs köszönet. 

Ahhoz, hogy sokáig gyönyörködhessünk szőnyegeinkben, elengedhetetlen a rendszeres tisztítás és ehhez közel sem elegendő a rendszeres porszívózás, bármennyire jó porszívód is van. Akkor mi a megoldás? Egy alapos szőnyegtisztítás, mélytisztítás megoldja a problémákat. 

Hogy zajlik a szőnyegtisztítás?

Első lépésként mélyporszívózást végzünk el, aminek következtében eltávolítunk minden szilárd szennyeződést a szőnyegedből, legyen az hajszál, por vagy éppen kutya/macska szőr. 

Második lépésként szálmélységig beledolgozzuk a tisztítószert, az aktív habot egy egytárcsás súroló segítségével, amivel fellazítjuk a szennyeződéseket. 

Harmadik lépés amennyiben szükséges a megmaradt foltokat kezeljük a folttisztítás protokollja szerint.  

Negyedik lépésben kap egy utolsó öblítést.  

Ötödik lépésben egy kétmotoros szóró - szívó géppel kiszívjuk a szőnyegből a lehető legtöbb vizet.  

Hatodik lépés pedig a szárítás.  

Ez háztartási körülmények között és háztartási gépekkel nem elvégezhető folyamat. 

Kapcsolódó kérdések

Ezt az időtartam attól is függ, hogy mennyire van igénybevéve a szőnyeg, van-e háziállat, illetve van-e kisgyerek. Ha kisgyermek is van a családban, valamint, ha a házikedvenced is bent tartózkodik akkor ajánlott félévente kitisztíttatni. Ha ritkábban van igénybevéve akkor elegendő az évi egy tisztítás.

Amikor kimegyünk hozzád, az alábbi gépeket viszünk a szőnyegtisztításhoz. Egy i-Vac 30UR hengerkefés porszívót, egy Karcher BDS 33/180C egytárcsás súrolót, valamint egy Viper Car 275 kétmotoros szóró-szívó gépet.

A szőnyegtisztítás helyben nem elvégezhető, ezért minden esetben (szőnyegpadló kivételével) elszállítjuk a telephelyünkre.

Ezt nagyban befolyásolja a szőnyeged szennyezettsége, valamint a típusa. Pontos árat, helyszíni felmérés után tudunk mondani.

Természetesen. Technológia, ár ugyan az, mint a darabszőnyegnél.