Szőnyegtisztítás

Vitán felül áll, hogy a szőnyegeink a helyiség ékessége, akár az otthonunkról vagy irodánkról legyen szó. Ennek ellenére belegondoltál már mennyire kíméletlenül bánsz a szőnyegeddel? Nap mint nap végig mész rajta a cipőddel, aminek a talpa kész baktériumtanya, nem beszélve a szennyeződésekről. Amiket házikedvenced művel vele például megrágja, rajta eszik, vagy rávizel abban sincs köszönet. 

Ahhoz, hogy sokáig gyönyörködhessünk szőnyegeinkben, elengedhetetlen a rendszeres tisztítás és ehhez közel sem elegendő a rendszeres porszívózás, bármennyire jó porszívód is van. Akkor mi a megoldás? Egy alapos szőnyegtisztítás, mélytisztítás megoldja a problémákat. 

Hogy zajlik a szőnyegtisztítás?

Első lépésként mélyporszívózást végzünk el, aminek következtében eltávolítunk minden szilárd szennyeződést a szőnyegedből, legyen az hajszál, por vagy éppen kutya/macska szőr. 

Második lépésként szálmélységig beledolgozzuk a tisztítószert egy egytárcsás súroló segítségével, amivel fellazítjuk a szennyeződéseket. 

Utolsó lépésként egy melegvizes szóró-szívó géppel alaposan kiöblítjük majd visszaszívjuk a víz nagyrészét. 

Kapcsolódó kérdések

Ezt az időtartam attól is függ, hogy mennyire van igénybevéve a szőnyeg, van-e háziállat, illetve van-e kisgyerek. Ha kisgyermek is van a családban, valamint, ha a házikedvenced is bent tartózkodik akkor ajánlott félévente kitisztíttatni. Ha ritkábban van igénybevéve akkor elegendő az évi egy tisztítás.

Amikor kimegyünk hozzád három gépet viszünk a szőnyegtisztításhoz. Egy Vivenso porszívót, egy Karcher BDS 33/180C egytárcsás súrolót, valamint egy Karcher Puzzi 30/4E szóró-szívó gépet.

Mi minden esetben helyben tisztítjuk, nem visszük el a szőnyegedet.

Ezt nagyban befolyásolja a szőnyeged szennyezettsége, valamint a típusa. Átlagos szennyezettség, valamint rövidszálú szőnyeg esetén 1090 forint/négyzetmétertől 1690 forint/négyzetméterig tisztítunk.

Természetesen. Technológia, ár ugyan az, mint a darabszőnyegnél.