De ez csak egy takarítás! Mi kerül ebbe ennyi?

De ez csak egy takarítás! Mi kerül ebbe ennyi?

Szinte nincs olyan nap, hogy ne kapnánk olyan kérdést, hogy mennyibe kerül a takarítás. Erre a kérdésre viszont korántsem olyan egyszerű a válasz. Hogy miért? A cikkünkből mindez kiderül. 

Munkabér 

Minden árajánlat elkészítésekor törekszünk a lehető legjobb ár-érték arányt betartani, viszont biztosan Te is szembesültél már azzal, hogy minőségi szolgáltatást olcsó munkaerővel, szakmailag felkészületlenül és nem utolsó sorban professzionális eszközök nélkül elvégezni nem lehet. 

Éppen ezért az árképzésünk alapját a munkabér és ennek járulékai határozza meg. Számoljunk egy kicsit. 2020-ban a garantált bérminimum, amit a szakmunkások minimálbérének is neveznek, bruttó 219.000 forint, ami kicsivel több mint nettó 145.000 forint. Lássuk be, ez nem egy akkora összeg, ami motiválná a munkavállalót az igényes munka elvégzésére, ezért legalább 1.400-1.500 forintos nettó órabér az, amit mindenképpen adni kell egy szakképzett takarító számára. Mindennek az alapja a megbecsült, kiegyensúlyozott alkalmazott, mert ha a kolléga elégedett, akkor a munkája is kifogástalan, precíz lesz, ami végső soron az ügyfél elégedettségéhez vezet. 

Professzionális munkaeszközök 

A munkabér és annak vonzatai viszont csak egy része a teljes egésznek, hiszen professzionális gépek, felszerelések, kezelőszerek nélkül nem lehet szolgáltatást nyújtani.

Az évek során számos márkát próbáltunk ki élesben. Mi letettük a voksunkat a Nilfisk, Karcher, Viper, i-Team valamint a Ghibli márkák mellett. Tisztítószerek, kezelőszerek esetében nagy hangsúlyt fektetünk a környezetbarát termékekre, ezért használjuk többek között a Sucitesa termékeit. 

Üzemeltetési költségek, központi irányítás költségei, útiköltségek

Mint minden vállalkozásnak, így nekünk is kell könyvelőt alkalmazni, biztosításokat fizetni, említsük meg a marketing költségeket is a telephely fenntartása mellett. 

A teljesség igénye nélkül: fontos tényező a takarítandó terület holléte, mert aszerint kell kalkulálnunk a kiszállás díjával, ami tartalmazza az úton töltött időt, üzemanyagot, ami a mai árak mellett sajnos nem elhanyagolható, kötelező szervizeléseket, időszakos gumicseréket. 

Szolgáltatás árát meghatározó egyéb peremtényezők.

Legyen szó napi takarításról vagy projektfeladatról, mindenképpen tudunk kell a szolgáltatás gyakoriságáról, hiszen nem ugyan azt az árat kalkuláljuk ki, ha nap mint nap kell elvégezni a feladatokat vagy ha csak évente egyszer. 

Munkaterület nagysága, takarítandó felületek elhelyezkedése: nem mindegy, hogy az adott felület hol helyezkedik el. Mossuk le a plafont, porszívózzuk le a 10-12 méter magasban lévő felületeket, csöveket, esetleg alaptisztítsunk 1.500 négyzetméter simított betont? Minél nagyobb a terület, minél magasabban fekszik, illetve minél összetettebb a feladat, annál magasabb szolgáltatási költséggel kell kalkulálni. 

Továbbá az ár kialakításában nagy szerepet játszanak az egyedi igények, például kell-e fertőtlenítést végezni, vagy védőréteggel ellátni a felületet.
Nem utolsó sorban, amit beleszámolunk minden esetben, maga a haszon, amiért dolgozunk.

Ezek a tényezők mind szerepet játszanak, amikor árajánlatot készítünk. Reméljük, sikerült bepillantást nyerned, így már tudni fogod, ha legközelebb árajánlatot kérsz tőlünk, miből tevődik össze, és nem azért adunk magasnak vélt árat, mert 200-300 %-os profitot teszünk rá. 

Minden árajánlat kéréskor személyesen mérjük fel a területet és egyedi árajánlatot készítünk, mert nincs két egyforma felület, egyforma méret és egyforma igény sem. 

Ha bármilyen kérdésed merült fel vagy szeretnél árajánlatot kérni, vedd fel velünk a kapcsolatot bármelyik elérhetőségünkön.