Térkő tisztítás a környezettudatosság és vegyszermentesség jegyében

Térkő tisztítás a környezettudatosság és vegyszermentesség jegyében

A térkő, más néven viacolor napjainkban egy nagyon divatossá vált burkolati forma, viszont a térkő tisztítás már egy olyan terület, amelyet nem szívesen vállalunk magunkra egy tavaszi nagytakarítás alkalmával.

A térkövek rendkívül időtálló és porózus felületek, emiatt nehezebben tisztíthatóak. Másrészről a mindennapi használat mellett a térkövek ki vannak téve az időjárás állandó viszontagságainak.

Térkő tisztítás a környezeti szennyeződések figyelembevételével

Ha egy szemet gyönyörködtető ház látványa tárul elénk, akkor bizony könnyen szemet szúr, ha piszkos vagy szennyezett a járda, a térkő burkolata vagy a kerítés lábazata. Természetesen nem mindegy, hogy napi igénybevételnek van-e kitéve az adott felület, hány személyes család használja a kertet, de az biztos, hogy az időjárás hányattatásai elől a viacolor sem menekülhet.

A szennyeződések a környezeti behatások tekintetében többfélék lehetnek. Egyrészt megkülönböztetjük a természetes biológiai környezeti változásokat, úgymint mohásodás, algásodás, más gyomnövények, fűfélék elszaporodása. Sőt, van, ahol nem ritka a madárürülékkel való találkozás, főleg, ha a kis fészekrakó kétlábúak az ereszcsatorna vagy terasz alá építik fészküket.

Ahol egy vagy több autó is jár, garázsbeállók előtt közvetlenül, elkerülhetetlen, hogy olajos, zsíros vagy kormos foltok kerüljenek a térkövekre. Sőt olyan is előfordul, hogy keréknyomok maradnak a burkolaton.

Az idő előrehaladtával a térkövek közti rések, fugák is veszítenek teljességükből, elkorrodálnak, piszkosak lesznek, eltöredeznek. Ahol gyerek van a családban, ott bizony előfordul még az is, hogy ezekbe a résekbe rágógumi vagy intelligens gyurma kerül, és ember legyen a talpán, aki ezt utána eltávolítja, és alapos térkőtisztítást tud végezni.

A burkolatból a kémiai reakciók hatására só is kiválhat a felületre. Ha a közelben valamilyen felújítás történik, akkor a vakolatból mész, cement is kerülhet a térkőburkolatra. A simán poros felületeket még mi magunk is le tudjuk törölni, mosni házilag, vagy havonta egy-két söpréssel összegyűjtjük a felesleges szemetet, de a fentiekben felsorolt erősebb szennyeződésekhez már gépi erő kell.

Nemcsak a térköveink szorulnak tisztításra

A térkő csak egy azokból a kültéri elemekből, amelyek folyamatos bepiszkolódásnak vannak kitéve. Ahogy múlnak az évek, a kerítések is vesztenek fényükből, lábazatuk elmohásodik. Időnként az ereszcsatornák is tisztításra szorulnak, főleg, ha oda is fészket raknak a madarak, vagy ha lombhullatáskor eltömíti az avar.

Vannak állandó kerti bútorok, elzárt vagy félig védett teraszokon, filagóriákban, amelyek időnként szintén tisztításra vagy felújításra szorulnak. Különböző tartályokkal is találkozhatunk az udvarokon. Ezek mind olyan tárgyak, amelyek nem egykönnyen tisztíthatók.

Kérd munkatársaink segítségét térkő tisztításhoz is!

A környezettudatosság nemcsak egy lakásbelső kitakarításánál fontos. Mivel egy házat körülvevő terület sokszor nagyobb a ház alapterületénél is, nem mindegy, hogy milyen tisztítószereket használunk és küldünk vissza a természetbe!

A Biocleaning takarítócégnél mindenre figyelünk. Ráadásul az egyre növekvő számú allergiások miatt olyan vegyszermentes megoldásokat vezettünk be, hogy méltán használhatjuk az öko elnevezést mind szolgáltatásaink, mind termékeink esetében. A környezetkímélő megoldásaink nemcsak házon belül, hanem házon kívül is megállják helyüket. Keresd munkatársainkat és kérj ajánlatot bármilyen térkő, kerítés és a kertben található egyéb eszközök tisztítására.